Sociaal Weefsel – een levendig onderzoek

 

De komende drie jaar gaan we aan de slag met een levend onderzoek naar sociaal weefsel.

We ervaren een maatschappelijke roep om de herwaardering van wat ons bindt, van wat we van elkaar nodig hebben en van hoe we kunnen afstemmen op elkaar. Sociaal weefsel dat zorgt voor een evenwichtige samenhang tussen het individu en het collectief.

We willen de komende drie jaar tijd nemen voor gestaag en levendig onderzoek.

We maakten ons start op 30 september in de woonkamer van Olga in Arnhem met een groep van 14 deelnemers. Al wandelend in duo’s en later met z’n allen bespraken we de vraag waar een ieder al mee bezig is. Dit om zichtbaar te kunnen maken en versterken wat er al is. Om van daaruit te ontdekken wat gemeenschappelijke delers zijn, waar nog meer behoefte aan bestaat, welk weefsel we samen spinnen door onze activiteiten samen. Er kwamen praktische ervaringen met ambachten naar voren, de natuur als voedingsbodem kwam aan bod en we reflecteerden op eerste inzichten over wat sociaal weefsel is. To be continued in november…

De afgelopen zes jaar hebben vanuit Spirit of the Age de tijdgeest onderzocht door elk kwartaal in dialoog te gaan met mensen uit ons netwerk. Dit resulteerde in de publicatie Indruk van de tijdgeest.