Sociaal Weefsel – een levendig onderzoek

 

We doen drie jaar levend en gestaag onderzoek naar sociaal weefsel.

We ervaren een maatschappelijke roep om de herwaardering van wat ons bindt, van wat we van elkaar nodig hebben en van hoe we kunnen afstemmen op elkaar. Sociaal weefsel dat zorgt voor een evenwichtige samenhang tussen het individu en het collectief.

We maakten ons start op 30 september 2022 met een groep van 14 deelnemers. Daarna volgende in 2023 diverse bijeenkomten en constateren we na één jaar onderzoek:

  • Er is een creatieve stroming op gang gekomen om te scheppen, waaraan de verschillende workshops (schilderen en weven) zeer hebben bijgedragen
  • Deze creatieve stroom kan in 2024 leiden tot experimenten en onderzoeksactiviteiten.
  • Het bijeenkomen van de groep vormt een voedingsbodem voor velen van ons en daarom doen we een jaarritme van 4 bijeenkomsten.
  • Er is nieuwsgierigheid naar het vervolg.
  • Rollen in de groep kunnen wisselen en de initiatiefnemers gaan niet meer per se voorop.
  • Er zijn veel verschillende rollen in de groep aanwezig: schrijver, tekenaar, dwaler, aanmoediger, organisator, verbinder, onderzoeker, kunstenaar, transitiebegeleider, speler, experimenteerder, host, opkomendager.

Mocht je interesse hebben in het onderzoek of er aan willen bijdragen, neem dan contact met ons op.

Van 2016 tot 2022 hebben we vanuit Spirit of the Age de tijdgeest onderzocht door elk kwartaal in dialoog te gaan met mensen uit ons netwerk. Dit resulteerde in de publicatie Indruk van de tijdgeest. Dit onderzoek naar Sociaal Weefsel is hierop het vervolg.