Project omschrijving

Eind maart zou in Witten/Herdecke, Duitsland een conferentie plaatsvinden over het belang van getuigen zijn: Global Social Witnessing. Heel in het kort gaat het om de combinatie van een dialogische setting van een groep mensen en traumaverwerking. Wat is de betekenis van getuigen voor individuele en collectieve traumaverwerking?

Helaas kon deze conferentie geen doorgang vinden, maar omdat het onderwerp juist in deze crisis van groot belang is, werd als een speer op 30 maart 2020 een onlineversie georganiseerd. Een programma van een dag (meditatie, workshop en inspiratie) met daarna mogelijkheden om het leren en oefenen te continueren.

Een bijzonder inspiratiemoment was het gesprek tussen Otto Scharmer (Theory-U) en Thomas Hübl (Collective Trauma Healing). Dit gesprek is het bekijken waard. Ze hebben allebei veel wijsheid te delen, alhoewel het ze niet goed lukt dit echt dialogisch te doen.

De originele conferentie is overigens verplaatst naar 14-18 maart 2021. Als je interesse hebt moet je er snel bij zijn, anders kom je op de wachtlijst.