Project omschrijving

Door Nils Roemen

Door het coronavirus is er een surreële wereld ontstaan, waarin alles wat vanzelfsprekend was plotseling anders is. Het bewogen leven is krakend en piepend tot stilstand gekomen.

De nieuwe realiteit maakt ons verward en onzeker, we zijn bezorgd om onze kwetsbare geliefden, we zijn teruggeworpen op onszelf. We moeten minimaal anderhalve meter afstand houden, terwijl we juist nu steun willen zoeken bij elkaar en behoefte hebben aan verbinding.

Maar het leven is wonderlijk en de mens een uitzonderlijk flexibel, inventief en veerkrachtig wezen. Obstakels en beperkingen leiden tot nieuwe openingen, de ontstane lege ruimte vult zich onmiddellijk met nieuwe dingen. In deze stilstand vinden we als vanzelf nieuwe manieren van ontmoeten en elkaar raken. Want dat we elkaar niet meer fysiek mogen aanraken, wil niet zeggen dat we elkaar niet meer kunnen raken!

Project Touchscreen op 1 april 2020

In ons eerste project traden Typhoon, Iris Hond, Tangarine, Derek Otte, Benjamin Herman, Micha Hamel & Instant Classical en Celine Cairo op voor een publiek van vijftig iPads waarop mensen vanuit huis konden inbellen.

Ze waren er fysiek niet bij, maar volgden de optredens tóch live. Het publiek had contact met de artiest en de artiest had weer een echt publiek. Net als bij een echt concert was er verbinding en een wisselwerking van energie.

Bekijk hier de opname.

 

Tekst: Nils Roemen
Foto’s: Nico Alsemgeest
www.ruimteomteraken.nl