Onlangs heeft Renate van der Veen zich aangesloten bij Spirit of the Age. We werken al jaren met haar samen en daarom zijn we verheugd dat ze nu teamlid is geworden. Renate is dialoogtrainer, -begeleider en adviseur. Daarnaast coacht zij hoogbegaafde volwassenen en begeleidt ze teams om hun diversiteit in natuurlijke talenten beter te herkennen en benutten.

Renate van der Veen: “Voor mij was aansluiten bij Spirit of the Age een logische stap. We kunnen zo nog meer onze krachten bundelen om te werken aan het in de wereld zetten van dialoog. Dialoog is voor mij dé manier om op een heel gewone wijze een ongewoon en goed gesprek te voeren met elkaar. Dialoog brengt je met elkaar in verbinding door persoonlijke ervaringen uit te wisselen, waardoor je de authenticiteit van mensen en de diversiteit tussen mensen ziet. Verrassende invalshoeken naast herkenbare ervaringen. Door meer mensen te leren hoe je dialoog doet en begeleidt, wil ik bijdragen aan dialoog als vanzelfsprekende vorm van gesprek in onze samenleving.
Ik werk graag met diverse vormen van dialoog, Theory U, Appreciative Inquiry, Spiral Dynamics en Teamrolmanagement. Sinds twee jaar verdiep ik me ook in Focussing, een methodiek om je innerlijke dialoog te stimuleren. Door andere vragen te stellen kun je de wijsheid die je vanbinnen gewoon beschikbaar hebt, steeds beter horen en onder woorden brengen. Dat is een welkome aanvulling.”