Project omschrijving

In 2009 startten Joost Borsboom en Femke Zwaal met Dagjelesgeven. De LinkedIn-groep die Joost was gestart groeide in een paar jaar tijd uit tot een netwerk met meer dan 550 ingeschreven ondernemers en werknemers die hun passie wilden overbrengen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het initiatief bleek sterk en zinvol, zowel voor scholen die graag de buitenwereld binnen wilden halen, als voor professionals die een maatschappelijke bijdrage wilden leveren.

Een paar honderd scholen en duizenden leerlingen hebben zo kennisgemaakt met gedreven professionals uit allerlei vakgebieden, tijdens gastlessen, speeddates, sollicitatietrainingen en ‘kredietgesprekken’ over ondernemersplannen in kader van het programma De Ondernemende School.

Na 10 jaar is de stichting Dagjelesgeven gestopt. De groei was eruit, omdat het aanbod van gastlessen de afgelopen 10 jaar flink is toegenomen en scholen zelf ook actiever zijn geworden op het gebied van Loopbaanontwikkeling en Begeleiding. Daar hebben de positieve ervaringen met  Dagjelesgeven ongetwijfeld aan bijgedragen.

Ter afsluiting is er een verslag van 10 jaar pionieren in het onderwijs gemaakt, zie https://www.dagjelesgeven.nl/2019/10-jaar-profs-in-de-klas/